Tom története

Arról, hogy mikor és milyen módon fedezte fel Tom a képességeit, és hogyan került a MindFlow-állapotába

Az 1970-ben született Tom Mögele egy feltörekvő és biztonságos Németországban nőtt fel az első békemozgalmak idején. Már ezekben a korai években is megvolt az a képessége, ami egy gyerektől atipikus, hogy nagyon részletesen és víziósan látta a dolgokat, és már megoldás-orientáltan gondolkodott. Egy ajándék, ami különösen fiatalon korlátok közé szorította a körülötte lévőket, és nem éppen könnyítette meg Tom Mögele felnőtté válását. Azonban már nagyon korán elkezdett foglalkozni lényének sajátosságaival, konkrét helyzetekben felfedezni önmagát, és így egy páratlanul egyszerű és élethű koncepciót dolgozott ki.

Egy milánói, párizsi, londoni és müncheni fióktelepekkel rendelkező svájci mobiltelefon-társaság ügyvezető igazgatójaként, egy svájci, később egy londoni befektetési társaság igazgatójaként, sokféle helyzetet tanulmányozhatott az alkalmazottak, a cégvezetők és a magánszektor más szereplői között, így tökéletesítve koncepcióját. Tanulmányozta, hogyan próbálnak az emberek jobb
emberek lenni, hogyan próbálják megváltoztatni körülményeiket és életüket, valamint hogyan próbálnak értékes módon kommunikálni, és hány ember próbálja elérni a célját kemény munkával, ki fennakadás nélkül, ki sok elakadással.

Koncepcióját 2013-ban írásban rögzítette, miközben folyamatosan ellenőrizte azt, és gyakran kételkedett abban, hogy ez valóban ilyen egyszerű lenne. Tom Mögele ma már tudja, hogy ez ilyen egyszerű.

2017 októbere óta oktatja a MindFlow-t szemináriumaiban és workshopjain, és mostanra több mint 2500 embert képzett ki alapszemináriumán (Basis) , 1300 gyakorlót (Practitioner) , 350 szakértőt (Expert – akik más embereket kezelnek módszerével), és 120 oktatót Németországban. A könyv 2020-as angol nyelvű változatát a Hay House UK adta ki és harmadik nyelvként most magyarul tarthatja kezében az olvasó a MIND Kiadó első munkájaként.

A Mindflow módszer - könyvborító

A Mindflow Módszer

a nem-tevés és a nem-akarás művészete

Mind különbözőek vagyunk. Ahány ember, annyiféle tapasztalás, és annyiféle valóság. Gyakran azonban korlátok közé szorítjuk, akik vagyunk, és arra fókuszálunk, akik lenni akarunk. Ezt az akarást pedig általában külső eredetű − reklámok, a családunk vagy a társadalom hívja bennünk életre.

A legnagyobb probléma az akarás maga, hiszen ahhoz, hogy akarattal érjünk el valamit, rengeteg energia szükséges. Minden egyes saját magunk számára kijelölt cél azt mutatja, hogy valamilyennek lennünk kell vagy valamit el kell érnünk. Az adott pillanatban viszont éppen az hiányzik, amit el szeretnénk érni, amire vágyunk. Vagyis: a hiányra koncentrálunk, és nagyon sok energiánkba kerül, hogy gátat szabjunk neki. A hiánytudat az akaraton alapuló technikákkal párosítva hatalmas energiaveszteséget eredményez. Ráadásul: akinek célja van, eleve korlátozza saját magát!

Az általános energia megmaradás elve kimondja, hogy a zárt rendszerek összes energiatartalma változatlan, a bennük található energiák összege állandó. Vagyis, ha túl kevés az energiánk, valamikor korábban leadtuk. Részletesebben fejti ki a kérdést Hermann von Helmholtz (1821−1894), aki azt mondja, energiát sem teremteni, sem megsemmisíteni nem lehet; annak egyedül egyik formából a másikba öntése vagy egyik testről a másikra való átvitele lehetséges.

Egy-egy elakadás nem más, mint felgyülemlett energia. Ez a felgyülemlett energia pedig a megfelelő tudás és technikák birtokában hasznosítható. Mindez olyan ősi tudáson alapszik, amelyet a mesterek évezredeken át szóban adtak tovább tanítványaiknak. Ezt az ősi tudást dolgozta fel és ebben a könyvben e technikák egy részét mutatja be Tom Mögele − a régi rendszer mestereként − a szélesebb közönség számára, hogy ma is minél többek számára elérhető legyen. A kornak megfelelően MindFlow koncepciónak nevezte el.

Aki úgy gondolja, túl sok energiája van, nyugodtan tegye le vagy ajándékozza el a könyvet.
Aki viszont úgy érzi, kevés az energiája, azt szeretettel üdvözöljük a MindFlow világában, ahol kiderül, hogyan növelhető testünk energiaszintje, és hogyan kerülhetünk ezáltal magasabb tudatállapotba, az úgynevezett G4-be.

Induljon tehát a kaland, járjuk körül együtt a különböző energiaszerzési technikákat! Egy titkot pedig már most elárulunk: akinek elég energiája van, annak az összes konfliktusa és problémája szinte magától megoldódik − méghozzá úgy, hogy semmit sem kell tennie érte!

A Mindflow módszer - könyvborító

A Mindflow Módszer

a nem-tevés és a nem-akarás művészete

Akkoriban senki sem gondolta volna, hogy ez a kezdet ajándék lehet számomra...

Valahogy az állatokkal is természetfeletti kapcsolatom volt. Ismertem az igényeiket, és sikerült megnyugtatnom őket.

Éreztem, hogy jó kedélyállapotban érkeztem, s rosszal távoztam…

Az emberek melegséget éreztek, ugyanakkor én azt éreztem, hogy ezt az energiát tőlem veszik el.

Az emberekkel való munka során melegséget éreztem, de ugyanakkor azt is észleltem, hogy tőlem vételezik az energiát.