Tom Mögele,
a Mindflow atyja

“Ha arról akarok beszélni, hogyan fejlesztettem ki a Mindflow módszert, akkor – bármilyen furcsa is elsőre – a korai gyermekkoromban kell kezdenem.

Nem a nagy lépések, mint például az egyetem elvégzése vagy egy remek állás voltak meghatározók, hanem a sorok közötti hangok a tudatalattimban, amelyeket egész életemben hallottam, de életem kezdetén nehezen tudtam kategorizálni. A hangok, melyeket próbáltam szavakba önteni a környezetemnek, de senki sem értette, amíg nem találtam rájuk fordítást.

A MindFlow módszer ezen hangokból és tapasztalatokból alakult ki.”

Érzékeny gyerekkor

Az 1970-ben született Tom Mögele egy feltörekvő és biztonságos Németországban nőtt fel az első békemozgalmak idején. Már ezekben a korai években is megvolt az a képessége, ami általában nem jellemző a gyerekekre, hogy nagyon részletesen látta a dolgokat, ráérzett mások érzelmeire és motivációjára, és megoldásközpontúan gondolkodott.

“Amikor emberek között voltam, éreztem a félelmüket, aggodalmukat, örömüket, szenvedésüket, energiájukat, de ugyanígy a manipulációt, intrikát és rosszindulatot is. Természetesen ezeket a kifejezéseket gyerekként még nem ismertem. De rájöttem, mennyire mások az emberek.”

Különleges adottsága nem könnyítette meg Tom Mögele felnőtté válását. Ám már nagyon korán elkezdett foglalkozni lényének sajátosságaival, konkrét helyzetekben felfedezni önmagát, és így végül egy páratlanul egyszerű és élethű koncepciót dolgozott ki.

A munka világa

Egy nemzetközi fióktelepekkel rendelkező svájci mobiltelefon-társaság ügyvezető igazgatójaként, majd később egy londoni befektetési társaság vezetőjeként sokféle helyzetet tanulmányozhatott az alkalmazottak, a cégvezetők és a magánszektor más szereplői között, így tökéletesítve koncepcióját.

Megfigyelte, hogyan próbálnak az emberek jobbak lenni, hogyan igyekeznek megváltoztatni körülményeiket és életüket, miképpen törekednek arra, hogy hatékonyan kommunikáljanak, és azt is elemezte, hány ember próbálja elérni a célját kemény munkával – ki könnyedén, ki sok elakadással.

A Mindflow módszer megalkotása

A Mindflow módszert 2013-ban írásban rögzítette, miközben folyamatosan ellenőrizte azt, és gyakran kétely gyötörte, hogy ez valóban ilyen egyszerű lenne.Tom Mögele ma már tudja, hogy ez ilyen egyszerű.

 

2017

Tom Mögele elkezdi oktatni a módszert szemináriumokon és workshopokon. Azóta több ezer embert képzett ki alap-, gyakorlói és szakértői szinten, valamint a módszernek már 100+ oktatója van, Németországon kívül egyebek közt Magyarországon is.

2020

Megjelenik a Mindflow módszer könyv angol kiadása, két évvel később pedig – negyedik idegen nyelvként – a magyar kiadás is megszületik, a MIND Kiadó gondozásában.

2023

Budapesten megrendezésre kerül az első olyan Alapképzés, amit már egy magyar nyelvű kiképzett Mindflow tréner, Antal Olívia tart.

Mire használhatod a Mindflow-t a hétköznapi életben?

Több energia, kevesebb stressz

Hogyan kezeld az elakadásaidat és szabadítsd fel az energiád, hogy megnöveld az energiaszinted.

Valódi elengedés és elfogadás

Hogyan értelmezd helyesen az elfogadást és hogyan alkalmazd a saját életedben, hogy változást idézz elő.

Félelem és krízis legyőzése

Hogyan dolgozz a betegségek ellen és regeneráld a szervezeted, hogyan urald a félelmet, hogy újra tele lehess energiával.

Tudj meg még többet a Mindflow módszerről

A Mindflow módszer - a könyv

Hogyan változtathatsz úgy az életeden, hogy nem akarod és nem teszed? Tom Mögelétől megtudhatod a módszer hátterét és lényegét.

Mindflow online tanfolyamok

Oldd fel az energiablokkokat, indítsd újra a rendszered és regenerálódj, hogy az energia újra szabadon áramolhasson.

Mindflow magyarországi képzések

Mélyedj el a módszerben Antal OLívia kiképzett Mindflow tréner segítségével, aki bevezet a módszer mélyebb értelmezésébe.