A Mindflow módszer lényege

Így nyerj energiát a nem tevéssel - A siker másfajta receptje

Tom Mögele Mindflow módszerének lényege a „nem akarás” és a „nem tevés” tanítása annak érdekében, hogy paradox módon bármit elérjünk, amit csak el tudunk képzelni.

Bár egyszerűen hangzik, mégis nehéz így cselekednünk. Hiszen ember természetünknél fogva arra vagyunk kondicionálva, hogy a külső ingerekre és eseményekre reagáljunk ahelyett, hogy tudatosan cselekednénk és kölcsönhatásba lépnénk. A reagálás itt azt jelenti, hogy passzív állapotban maradunk, és abban a reagálás megengedjük másoknak, hogy átvegyék az irányítást az energiánk felett. A Mindflow kulcsa az, hogy tudatosan dolgozunk az energiánkkal, amitől új energia keletkezik – ezt melegség formájában érezzük.

A stressz egy energiatolvaj – értékes erőforrásainktól foszt meg bennünket. Akinek kevés az energiája, az öntudatlanul megpróbálhatja elszívni mások energiáját, gyakran anélkül, hogy észrevenné. Ezek a mechanizmusok a tudatalattinkban játszódnak le.

Játssz, ne harcolj!

Ha többé nem foglalkozunk ezekkel a tudattalan energiarablókkal, elkezdjük játszva megélni az életet ahelyett, hogy harcolnánk ellene.

Légy egyenrangú!

Amikor többé nem helyezkedünk bele az áldozat szerepébe, megszűnik annak az oka is, hogy megtámadjanak minket. Ehelyett egyenrangúan lépünk kapcsolatba embertársainkkal.

Élj teljesebb életet!

Ha nem tekintjük magunkat többé áldozatnak, magasabb lesz az energiaszintünk. Mivel felismerjük, hogy mindannyian folyamatos energiacserében vagyunk a többi emberrel, ennek tudatában pedig jobban odafigyelünk a saját energiánkra, és teljesebb életet élhetünk.

Tom Mögele: A Mindflow módszer - könyv

“Amikor Tom először mesélt a módszeréről, hitetlenkedve fogadtam, utópikus megközelítésnek gondoltam. Nem tudtam elképzelni, hogy feszült helyzetben bárki csak és kizárlólag a saját belső tartása és állapota segítségével képes legyen változtatni és javítani az őt körülvevő energián – és ezáltal ráadásul ő maga is több energiát kapjon. Nem tudtam elképzelni, hogy a nem akarás éppen oda vezeti az embert, ahol valójában lennie kellene. Ahogyan azt sem tudtam elképzelni, hogy egy elakadás nem más, mint a felgyülemlett energia, amely könnyen és gyorsan mozgásba hozható, mintha csak egy lufit akarnánk kipukkasztani tűvel.

Aztán jobb belátásra tértem: felismertem, hogy mindez pofonegyszerű, ezt az egyszerűséget viszont újra meg kell tanulnunk értelmezni, újra el kell sajátítanunk. “ (Részlet Bernhard Keller, a könyv német kiadójának előszavából)

A könyvben – Tom Mögele életrajzán és személyes példáin túl – megismerkedhetünk a kvantumfizika néhány alapvetésével, amely segít megérteni mindazt, amit az energia viselkedéséről tapasztaltunk, és az is kiderül, hogyan állíthatjuk a könyvben leírt gyakorlatok segítségével a szolgálatunkba ezt az ősi tudást. 

Mire használhatod a Mindflow-t a hétköznapi életben?

Több energia, kevesebb stressz

Hogyan kezeld az elakadásaidat és szabadítsd fel az energiád, hogy megnöveld az energiaszinted.

Valódi elengedés és elfogadás

Hogyan értelmezd helyesen az elfogadást és hogyan alkalmazd a saját életedben, hogy változást idézz elő.

Félelem és krízis legyőzése

Hogyan dolgozz a betegségek ellen és regeneráld a szervezeted, hogyan urald a félelmet, hogy újra tele lehess energiával.

Tudj meg még többet a Mindflow módszerről

Tom Mögele, a Mindflow atyja

Hogyan lett Tom Mögele hiperérzékeny kisfiúból egy hatékony önfejlesztő módszer, a Mindflow megalkotója?

Mindflow online tanfolyamok

Oldd fel az energiablokkokat, indítsd újra a rendszered és regenerálódj, hogy az energia újra szabadon áramolhasson.

Mindflow magyarországi képzések

Mélyedj el a módszerben Antal OLívia kiképzett Mindflow tréner segítségével, aki bevezet a módszer mélyebb értelmezésébe.